Fänkålssalsiccia med timjanstekt äpple, picklad rödlök och potatisstomp
35
Utan gluten

Fänkålssalsiccia med timjanstekt äpple, picklad rödlök och potatisstomp

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • olivolja
  • smör
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk

Picklad rödlök

Rödlök
½ st
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk

Fänkålssalsiccia

Salsicciakorv (Svaveldioxid)
1 förp
Olivolja

Timjanstekta äpplen

Rött äpple
2 st
Timjan
20 g
Smör (Mjölk)
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Potatisstomp

Mospotatis
450 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
½ msk
Salt
2 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 516 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Skala, dela och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
  3. Fänkålssalsiccia: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsicciakorv på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd korven ofta. Torka ur och spara pannan.
  4. Timjanstekta äpplen: Tärna äpplen smått. Finhacka timjan. Hetta upp rikligt med smör i den använda stekpannan och stek äpple, timjan och honung ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Potatisstomp: Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Häll av potatisen. Mosa potatisen grovt med en slev eller gaffel. Rör ner mjölkblandningen och salt.
  6. Servera fänkålssalsiccia med potatisstomp, timjanstekta äpplen och picklad rödlök.