Wok med fläskkotlett, stekt pak choy och jasminris
30
Laktosfri

Wok med fläskkotlett, stekt pak choy och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • balsamvinäger
  • ketchup
  • sambal oelek
  • flytande honung
  • neutral olja
  • flingsalt
  • salt

Marinad

Vatten
4 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Ketchup
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Flytande honung
2 tsk
Majsstärkelse
½ msk

Stekt pak choy

Pak choy
½ förp
Neutral olja
Flingsalt
Chili flakes

Wok

Fläskkotlett
300 g
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
½ msk
Salt

Tillbehör

Jasminris
125 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 570 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Marinad: Häll vatten i en liten skål. Blanda med japansk soja, kinesisk soja, balsamvinäger, ketchup, malen ingefära, sambal oelek och honung. Strimla fläskkotlett och lägg i en bunke. Blanda med hälften av marinaden. Spara resten av marinaden till woken i punkt 4.
  3. Stekt pak choy: Klyfta pak choy. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme någon minut per sida så att den får ordentligt med färg. Lägg upp på ett fat. Strö över lite flingsalt och chili flakes. Spara pannan.
  4. Wok: Klyfta rödlök och röd paprika. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek fläskkotlettstrimlorna ca 4 min. Tillsätt lök och paprika och fräs ytterligare ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rör ner majsstärkelse i resten av marinaden och häll ner i woken. Fräs ca 2 min. Smaka av med lite salt.
  5. Servera wok med fläskkotlett, stekt pak choy och jasminris. Toppa med lite chili flakes!