Fläskkotlett med timjansås och tagliatelle
25

Fläskkotlett med timjansås och tagliatelle

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • vitlök
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
  • kycklingbuljong

Fläskkotletter

Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja

Timjansås

Smör (Mjölk)
1 msk
Torkad timjan
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
1 ½ tsk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning

Till servering

Tagliatelle (Vete)
180 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 741 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela cocktailtomater och lägg upp i en liten skål.
  3. Fläskkotletter: Skär fläskkotlett i portionsbitar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet på medelhög värme ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på ett fat och håll varmt till servering.
  4. Timjansås: Sänk värmen och smält smör i samma stekpanna. Tillsätt torkad timjan och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Låt puttra ca 4 min.
  5. Blanda ner nykokt pasta i timjansåsen, eller servera var för sig. Servera med fläskkotlett och cocktailtomater.