Kryddiga nötfärsjärpar med potatissallad
35
Laktosfri
Utan gluten

Kryddiga nötfärsjärpar med potatissallad

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    • vitlök
    • flytande honung
    • vitvinsvinäger

    Rostad potatis

    Småpotatis
    450 g
    Bakplåtspapper
    Olivolja
    1 tsk
    Salt
    Svartpeppar

    Nötfärsjärpar

    Nötfärs
    250 g
    Vatten
    1 msk
    Paprikapulver
    1 tsk
    Spiskummin
    1 tsk
    Vitlök
    1 klyfta
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Olivolja

    Potatissallad

    Rödlök
    1 st
    Tomat
    2 st
    Mixsallad
    65 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 519 kcal
    • Fett 24 g
    • Kolhydrater 45 g
    • Protein 31 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    2. Rostad potatis: Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
    3. Nötfärsjärpar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med vatten, paprikapulver, spiskummin, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till ca 6 järpar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek järparna runt om ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
    4. Dressing: Blanda olivolja, honung, vitvinsvinäger, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar i en rymlig bunke. 
    5. Potatissallad: Finhacka rödlök och tärna tomat. Blanda mixsallad och grönsaker med dressingen och den rostade potatisen. Smaka av med lite salt.
    6. Servera kryddiga nötfärsjärpar med potatissallad.