Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- ketchup
- flytande honung
- sambal oelek
- vitlök
- svartpeppar
Rostade morötter
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
BBQ-sås
Ketchup
3 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Flytande honung
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Burgare
Nötfärs
250 g
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Limesallad
Lime
1 st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
65 g
Till servering
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 623 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys in hamburgerbröden om du ska laga rätten senare i veckan.
- Värm ugnen till 250°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Rostade morötter: Klyfta morötter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills morötterna fått färg.
- BBQ-sås: Blanda ketchup, rödvinsvinäger, japansk soja, honung, spiskummin, sambal oelek, pressad vitlök och nymald svartpeppar i en liten bunke.
- Burgare: Lägg nötfärs i en bunke och blanda med dijonsenap, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 st burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek burgarna ca 5 min per sida, tills de är genomstekta (innertemp 72°C).
- Limesallad: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Lägg limeskal, tomat och lök i en skål. Blanda med mixsallad, pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
- Pensla burgarna med lite BBQ-sås. Fyll hamburgerbröden med matyoghurt, burgare och limesallad. Servera med rostade morötter och resten av BBQ-såsen.