BBQ-burgare med rostade morötter och limesallad
25

BBQ-burgare med rostade morötter och limesallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • ketchup
  • flytande honung
  • sambal oelek
  • vitlök
  • svartpeppar

Rostade morötter

Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt

BBQ-sås

Ketchup
3 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Flytande honung
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar

Burgare

Nötfärs
250 g
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Limesallad

Lime
1 st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
65 g

Till servering

Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 623 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in hamburgerbröden om du ska laga rätten senare i veckan.

  1. Värm ugnen till 250°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
  2. Rostade morötter: Klyfta morötter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills morötterna fått färg.
  3. BBQ-sås: Blanda ketchup, rödvinsvinäger, japansk soja, honung, spiskummin, sambal oelek, pressad vitlök och nymald svartpeppar i en liten bunke.
  4. Burgare: Lägg nötfärs i en bunke och blanda med dijonsenap, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 st burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek burgarna ca 5 min per sida, tills de är genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Limesallad: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Lägg limeskal, tomat och lök i en skål. Blanda med mixsallad, pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Pensla burgarna med lite BBQ-sås. Fyll hamburgerbröden med matyoghurt, burgare och limesallad. Servera med rostade morötter och resten av BBQ-såsen.