Lax med citronrostad blomkål och ruccoladressing
35
Utan gluten

Lax med citronrostad blomkål och ruccoladressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja

Citronrostad blomkål & potatis

Småpotatis
450 g
Blomkål
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Citron
1 st

Ruccoladressing

Vitlök
1 klyfta
Ruccola
30 g
Salt
2 krm
Olivolja
1 tsk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Vitvinsvinäger
1 tsk

Stekt lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 604 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Citronrostad blomkål och potatis: Halvera småpotatis och skär blomkål i buketter. Lägg i en smord långpanna och blanda med lite olivolja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
  3. Ruccoladressing: Skiva vitlök. Lägg ruccola i en mixerbunke. Tillsätt vitlök, salt, olivolja och ½ dl matyoghurt. Mixa slätt och rör sedan ner vitvinsvinäger och 1 dl matyoghurt.
  4. Stekt lax: Krydda laxfilé med salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Lägg ner laxen med skinnsidan nedåt. Stek på hög värme ca 5 min. Sänk värmen och vänd på fisken. Stek ytterligare ca 5 min.
  5. Citronrostad blomkål och potatis: Grovhacka ruccola. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ruccola och finrivet citronskal med den rostade potatisen och blomkålen. Smaka av med lite salt. Klyfta den använda citronen.
  6. Servera nystekt lax med citronrostad blomkål och potatis, ruccoladressing och citronklyfta.