Stekt torsk med spetskål och rostad morotskräm
30

Stekt torsk med spetskål och rostad morotskräm

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • flytande honung
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • vatten

Till servering

Småpotatis
450 g
Ruccola
30 g

Rostade grönsaker

Spetskål
⅔ st
Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Flytande honung
½ msk

Stekt torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ströbröd
½ dl
Smör (Mjölk)
½ msk

Rostad morotskräm

Smör (Mjölk)
1 msk
Olivolja
½ msk
Torkad dragon
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
¾ dl
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 521 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
  3. Rostade grönsaker: Klyfta spetskål. Skala och skär morötter i mindre bitar och klyfta bananschalottenlök. Lägg allt på varsin sida av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja och strö salt över alla grönsaker. Ringla honung över spetskålen. Rosta allt högt upp i ugnen ca 15 min.
  4. Stekt torsk: Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik och vänd runt fisken. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  5. Rostad morotskräm: Lägg all rostad morot och lök i en mixerbunke. Tillsätt smör, olivolja, torkad dragon, vitvinsvinäger och vatten. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Lägg ruccola och rostad spetskål på ett fat.
  7. Servera stekt torskfilé med spetskål, ruccola, rostad morotskräm och kokt potatis.