Chicken teriyaki wok med lime och broccoli
25
Laktosfri

Chicken teriyaki wok med lime och broccoli

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Till servering

Jasminris
125 g

Teriyakisås

Lime
1 st
Ingefära
¼ bit
Majsstärkelse
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ dl
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
1 msk
Vitlök
2 klyfta

Chicken teriyaki

Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Salt
2 krm
Kycklingfilé
300 g
Svartpeppar
Neutral olja
2 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 609 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Teriyakisås: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefäran (ca ½ msk). Lägg allt i en liten skål. Blanda med pressad saft från halva limen, majsstärkelse, japansk soja, vatten, vitvinsvinäger, socker och pressad vitlök. 
  3. Förberedelser: Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Klyfta bananschalottenlök tunt och klyfta den använda limen. Lägg allt åt sidan.
  4. Chicken teriyaki: Skär kycklingfilé i tunna strimlor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen ca 4 min, tills den fått fin färg.
  5. Tillsätt all broccoli och lök, fräs i ytterligare någon minut. Blanda ner teriyakisåsen. Låt puttra ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Servera kyckling i teriyakisås med nykokt jasminris och limeklyfta.