Cajunkyckling med kreolsk tomatsås och majskolv
40
Utan gluten

Cajunkyckling med kreolsk tomatsås och majskolv

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • rödvinsvinäger
  • kycklingbuljong
  • smör

Rostad potatis

Potatis
450 g
Paprikapulver
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Cajunkyckling

Kycklingfilé
300 g
Paprikapulver
2 tsk
Torkad salvia
1 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Svartpeppar
Salt
Olivolja

Kreolsk tomatsås

Gul lök
1 st
Grön paprika
1 st
Selleristicks (Selleri)
100 g
Krossade tomater
1 förp
Cayennepeppar
1 krm
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
2 tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Svartpeppar
Salt

Majskolvar

Majskolvar
1 förp
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 660 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om ni är grillsugna, grilla gärna kycklingen och majsen!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Tärna gul lök, grön paprika och selleristicks i cm-stora bitar. Finhacka vitlök. 
  3. Rostad potatis: Skär potatis i skivor (ca 1 cm) och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med lite salt, paprikapulver och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
  4. Cajunkyckling: Blanda paprikapulver, torkad salvia, torkad oregano, cayennepeppar och nymald svartpeppar i en liten skål. Krydda kycklingfilé först med lite salt och sen rikligt med kryddblandningen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida.
  5. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Lägg majskolvarna bredvid kycklingen och tillaga i nedre delen av ugnen ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Kreolsk tomatsås: Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs lök, vitlök, paprika och selleri ca 5 min. Tillsätt rödvinsvinäger, krossade tomater, smulad kycklingbuljong, cayennepeppar och nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Gnid in majskolvarna med smör och krydda med lite salt. Servera cajunkyckling med kreolsk tomatsås, rostad potatis och smörad majskolv.