Fransk kycklinggryta med champinjoner och persilja
40
Laktosfri
Utan gluten

Fransk kycklinggryta med champinjoner och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • tomatpuré
  • socker
  • rödvinsvinäger
  • kinesisk soja
  • kycklingbuljong
  • vatten
  • flingsalt

Kycklinggryta

Olivolja
1 msk
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Morot
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Lagerblad
2 st
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Socker
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor)
½ msk
Kycklingbuljong
1 tärning
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
2½ dl

Till servering

Potatis
450 g
Bladpersilja
20 g
Olivolja
½ msk
Flingsalt
Näringsvärde per portion
  • Energi 479 kcal
  • Fett 12 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Vid servering, blanda potatisen med olivolja och lite flingsalt. 
  2. Förberedelser: Tärna gul lök och dela champinjoner. Skiva morot. Hacka bladpersilja. Skär minutfilé i ca 3x3 cm stora bitar.
  3. Kycklinggryta: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Bryn kycklingbitarna runt om ca 3 min och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
  4. Tillsätt gul lök, pressad vitlök, morot, champinjoner, tomatpuré, lagerblad, torkad timjan och socker. Fräs ytterligare ca 3 min. 
  5. Tillsätt rödvinsvinäger, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Rör ut majsstärkelse i lite av vattnet. Häll ner majsredningen och resten av vattnet i grytan. Koka upp och sjud under lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera kycklinggryta med nykokt potatis. Toppa med bladpersilja!