Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- tomatpuré
- socker
- rödvinsvinäger
- kinesisk soja
- kycklingbuljong
- vatten
- flingsalt
Kycklinggryta
Olivolja
1 msk
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Morot
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Lagerblad
2 st
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Socker
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor)
½ msk
Kycklingbuljong
1 tärning
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
2½ dl
Till servering
Potatis
450 g
Bladpersilja
20 g
Olivolja
½ msk
Flingsalt
Näringsvärde per portion
- Energi 479 kcal
- Fett 12 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Vid servering, blanda potatisen med olivolja och lite flingsalt.
- Förberedelser: Tärna gul lök och dela champinjoner. Skiva morot. Hacka bladpersilja. Skär minutfilé i ca 3x3 cm stora bitar.
- Kycklinggryta: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Bryn kycklingbitarna runt om ca 3 min och krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Tillsätt gul lök, pressad vitlök, morot, champinjoner, tomatpuré, lagerblad, torkad timjan och socker. Fräs ytterligare ca 3 min.
- Tillsätt rödvinsvinäger, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Rör ut majsstärkelse i lite av vattnet. Häll ner majsredningen och resten av vattnet i grytan. Koka upp och sjud under lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera kycklinggryta med nykokt potatis. Toppa med bladpersilja!