Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- olivolja
- vatten
- balsamvinäger
- socker
- svartpeppar
Aubergine
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
2 krm
Tomatsås
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Örtmix
½ förp
Balsamvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Svartpeppar
Lasagne
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
2 st
Lasagneplattor (Ägg, Vete)
125 g
Ruccolasallad
Ruccola
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Näringsvärde per portion
- Energi 506 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Aubergine: Skär aubergine i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
- Tomatsås: Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, örtmix, balsamvinäger, socker, smulad grönsaksbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
- Lasagne: Bryt mozzarella i bitar. Grovriv quattrocentro. Bred ut lite tomatsås i en ugnsform (ca 15x20 cm). Varva lasagneplattor, tomatsås, aubergine, mozzarella och quattrocentro i formen. Gratinera lasagnen mitt i ugnen ca 20 min.
- Ruccolasallad: Lägg upp ruccola i en skål och dressa med lite olivolja och balsamvinäger.
- Servera lasagne alle melanzane med ruccolasallad.