Sojastekt nötfärs med koriander- och gurksallad
20
Laktosfri

Sojastekt nötfärs med koriander- och gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • socker

Sojastekt färs

Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Socker
½ msk

Tillbehör

Jasminris
125 g
Koriander
20 g
Gurka
½ st
Mixsallad
65 g
Rivna morötter
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 590 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Gör gärna en dressing! Ringla över lite neutral olja, japansk soja och vitvinsvinäger.

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojastekt färs: Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek nötfärs ca 3 min, tills den är helt genomstekt. Tillsätt pressad vitlök, japansk soja och socker. Låt steka ytterligare ca 3 min.
  3. Tillbehör: Grovhacka koriander. Skiva gurka tunt. Blanda gurkan och koriandern i en skål. Lägg upp mixsallad och rivna morötter i skålar, se tips! 
  4. Servera sojastekt färs med nykokt ris och grönsaker.