Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- socker
Sojastekt färs
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Socker
½ msk
Tillbehör
Jasminris
125 g
Koriander
20 g
Gurka
½ st
Mixsallad
65 g
Rivna morötter
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 590 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Gör gärna en dressing! Ringla över lite neutral olja, japansk soja och vitvinsvinäger.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sojastekt färs: Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek nötfärs ca 3 min, tills den är helt genomstekt. Tillsätt pressad vitlök, japansk soja och socker. Låt steka ytterligare ca 3 min.
- Tillbehör: Grovhacka koriander. Skiva gurka tunt. Blanda gurkan och koriandern i en skål. Lägg upp mixsallad och rivna morötter i skålar, se tips!
- Servera sojastekt färs med nykokt ris och grönsaker.