Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Potatispuré: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och blanda med mjölk och en klick smör. Vispa till en puré med elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Kalkonwallenbergare: Blanda ströbröd, mjölk, äggula, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner kalkonfärs. Häll upp mer ströbröd på en tallrik. Forma färsen till 2 biffar (med blöta händer) och vänd i ströbrödet. Stek i en stekpanna med lite smör ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta (innertemp 72°C).
Dillslungad spetskål: Finhacka bananschalottenlök. Skär spetskål i grova bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek spetskålen ca 2 min. Tillsätt lök, flytande honung, lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 1 min. Finhacka dill och vänd ner i kålen.
Servera kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad spetskål.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener