Tom yam goong - Thailändsk räksoppa med limeblad, udonnudlar och koriander
30
Laktosfri

Tom yam goong - Thailändsk räksoppa med limeblad, udonnudlar och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • fisk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten
  • socker
  • sambal oelek
  • ägg

Tom yam goong

Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Neutral olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Vatten
6 dl
Fisksås (Fisk)
50 ml
Limeblad
10-15 st
Socker
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Lime
1 st

Till servering

Ägg (Ägg)
1 st
Udonnudlar (Vete)
½ förp
Koriander
20 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 487 kcal
  • Fett 11 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner ägg och koka 7 min. Häll av och spola kallt.
  2. Förberedelser: Skiva champinjoner och klyfta gul lök. Skär tomat i grova bitar.
  3. Tom yam goong: Hetta upp olja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök ca ½ min. Tillsätt tomatpuré och malen ingefära, fräs ytterligare ½ min. Tillsätt vatten, fisksås, limeblad, socker och sambal oelek. Låt soppan sjuda ca 10 min. Tillsätt champinjoner och koka 2 min. Dra kastrullen från värmen. Blanda ner tomat och smaka av med pressad limesaft.
  4. Koka nudlar enligt angivelse på förpackningen.
  5. Skala och halvera ägget. Grovhacka koriander och häll av räkorna. Servera nudlar, räkor och soppa i djupa tallrikar. Toppa med ägghalva och koriander.