30
Laktosfri
Tom yam goong - Thailändsk räksoppa med limeblad, udonnudlar och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Kräftdjur,
- fisk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- tomatpuré
- vatten
- socker
- sambal oelek
- ägg
Tom yam goong
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Neutral olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Vatten
6 dl
Fisksås (Fisk)
50 ml
Limeblad
10-15 st
Socker
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Lime
1 st
Till servering
Ägg (Ägg)
1 st
Udonnudlar (Vete)
½ förp
Koriander
20 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 487 kcal
- Fett 11 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner ägg och koka 7 min. Häll av och spola kallt.
- Förberedelser: Skiva champinjoner och klyfta gul lök. Skär tomat i grova bitar.
- Tom yam goong: Hetta upp olja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök ca ½ min. Tillsätt tomatpuré och malen ingefära, fräs ytterligare ½ min. Tillsätt vatten, fisksås, limeblad, socker och sambal oelek. Låt soppan sjuda ca 10 min. Tillsätt champinjoner och koka 2 min. Dra kastrullen från värmen. Blanda ner tomat och smaka av med pressad limesaft.
- Koka nudlar enligt angivelse på förpackningen.
- Skala och halvera ägget. Grovhacka koriander och häll av räkorna. Servera nudlar, räkor och soppa i djupa tallrikar. Toppa med ägghalva och koriander.