Krämig morotspasta med fetaost och persilja
20
Vegetariskt

Krämig morotspasta med fetaost och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • socker
  • grönsaksbuljong
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Morotspasta

Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Casarecce (Vete)
180 g
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl

Till servering

Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Bladpersilja
20 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 636 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Skala och grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök, morot och pressad vitlök 2-3 min. 
  2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, torkad oregano, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud 10-12 min. Smaka av med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl kokvatten till steg 4.
  4. Rör ner nykokt pasta, det sparade pastavattnet och vispgrädde i morotssåsen. 
  5. Bryt fetaost i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Toppa krämig morotspasta med fetaost, babyspenat och persilja. Servera direkt.