Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- socker
- grönsaksbuljong
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Morotspasta
Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Casarecce (Vete)
180 g
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Till servering
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Bladpersilja
20 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 636 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Skala och grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök, morot och pressad vitlök 2-3 min.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, torkad oregano, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud 10-12 min. Smaka av med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
- Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl kokvatten till steg 4.
- Rör ner nykokt pasta, det sparade pastavattnet och vispgrädde i morotssåsen.
- Bryt fetaost i mindre bitar. Grovhacka bladpersilja. Toppa krämig morotspasta med fetaost, babyspenat och persilja. Servera direkt.