Grillade kycklingspett med couscous och gurkyoghurt
35

Grillade kycklingspett med couscous och gurkyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ketchup
  • sambal oelek
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • grillspett
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Kycklingspett

Minutfilé
330 g
Ketchup
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Flytande honung
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 ½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Salt
½ tsk
Grillspett
4 st

Couscoussallad

Couscous (Vete)
125 g
Vatten
2 ½ dl
Rödlök
1 st
Gurka
½ st
Tomat
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar

Gurkyoghurt

Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 719 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Om du vill grilla, tänd grillen. Lägg grillspett av trä i blöt.
  2. Marinad till kycklingspett: Blanda ketchup och sambal oelek i en rymlig bunke. Tillsätt japansk soja, flytande honung, pressad vitlök, olivolja, malen ingefära och salt. Skär minutfilé i mindre bitar. Blanda ner kycklingbitarna i bunken med marinad. Låt vila minst 15 min. 
  3. Couscous: Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och lite salt. Häll det varma vattnet över couscousen, täck med plastfolie och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
  4. Finhacka rödlök. Skär gurka och tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. 
  5. Gurkyoghurt: Grovriv gurka, pressa ur lite saft. Lägg den rivna gurkan i en bunke. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Grillade kycklingspett: Trä upp den marinerade kycklingen på grillspett. Grilla (eller stek i en stekpanna med olivolja) grillspetten ca 4 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Couscoussallad: Blanda ner den kokta couscousen i salladsskålen med grönsaker. Ringla över olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda väl.
  8. Servera nygrillade kycklingspett med couscoussallad och gurkyoghurt.