Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- olivolja
- bakplåtspapper
- flytande honung
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
Snabbgravad lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
½ tsk
Ugnsrostad broccoli
Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Dillstuvning
Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Dill
20 g
Tillbehör
Småpotatis
450 g
Morötter
150 g
Näringsvärde per portion
- Energi 587 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 55 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Snabbgravad lax: Blanda socker och salt i en skål. Skär laxfilé i ca 4 jämnstora skivor (om du har tid, skär bort skinnet på laxen). Fördela sockerblandningen runt om så det täcker. Låt fisken grava till steg 7, ca 20 min. Torka av laxskivorna lätt med lite hushållspapper.
- Skala och skär morötter i mindre bitar. Klyfta broccoli.
- Skär småpotatis i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten. Låt morötterna koka med de sista 5 minuterna. Låt potatis och morot ånga av i ett durkslag.
- Ugnsrostad broccoli: Lägg broccoli på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och flytande honung. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen, ca 15 min.
- Dillstuvning: Smält smör i en rymlig kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget, och salt. Koka upp och sjud ca 5 min. Blir stuvningen för tjock, tillsätt lite mer mjölk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Grovhacka dill.
- Ringla över olivolja på laxskivorna. Hetta upp en stekpanna. Halstra laxen ca 1 ½ min per sida.
- Blanda ner avhälld potatis, morot och dill i stuvningen. Servera nyhalstrad lax med dillstuvad potatis, morot och broccoli.