Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- rödvinsvinäger
- salt
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
Picklad rödlök
Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Majs- & avokadosalsa
Lime
1 st
Koriander
10 g
Avokado
1 st
Majs
1 förp
Salt
2 krm
Bönröra
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Till servering
Getost (Mjölk, Laktos)
100 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 699 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna tortillabröden i en torr och het stekpanna!
- Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Rör ner löken och sjud ca ½ min, eller tills den börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå tills servering.
- Majs- och avokadosalsa: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka hälften av koriandern (spara resten till servering). Tärna avokado. Häll av majs. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft och salt.
- Bönröra: Finhacka rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs löken ca 3 min. Tillsätt svarta bönor, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, tomatpuré, rödvinsvinäger, socker, salt och vatten. Sjud ca 5 min, eller tills det mesta av vätskan kokat bort.
- Bryt getost i bitar. Fyll tortillabröden med bönröra, majs- och avokadosalsa, getost och picklad rödlök. Toppa med koriander.