Karibisk sommartallrik med grillad sötpotatis, halloumi och majskolvar
40
Utan gluten
Vegetariskt

Karibisk sommartallrik med grillad sötpotatis, halloumi och majskolvar

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja

Passionsfruktssalsa

Tomat
1 st
Röd chili
½ st
Passionsfrukt
1 st
Lime
½ st
Salt
1 krm

Grillat

Sötpotatis
1 st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Majskolvar
1 förp
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt

Till servering

Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 634 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: Lägg bara kol i ena halvan av grillen. Tillaga sedan maten på sidan utan kol under lock.

  1. Om du ska grilla, tänd grillen.
  2. Passionsfruktssalsa: Tärna tomat smått och finhacka röd chili. Lägg i en skål och blanda med urgröpt passionsfrukt, pressad limesaft och salt. Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta. 
  3. Grillat: Skär sötpotatis i cm-tjocka skivor. Skär halloumi i fyra skivor. Halvera majskolvar och rödlök.
  4. Pensla lite olivolja på sötpotatisen och strö på lite salt. Grilla sötpotatis, majskolvar och rödlök ca 1 min per sida direkt över glöden, tills de fått fin färg. Grilla sedan på indirekt värme ca 10 min, tills sötpotatisen är mjuk (se tips!). Det går även bra att steka dem i en grill- eller stekpanna.
  5. Grilla eller stek halloumi ca 1 min per sida, tills den fått fin färg. 
  6. Servera grillad sötpotatis med halloumi, majskolv, rödlök, passionsfruktssalsa och mixsallad!