Pankofriterad avokado med salsa de frijoles, tomat och mynta
35
Vegetariskt

Pankofriterad avokado med salsa de frijoles, tomat och mynta

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • gluten,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • tomatpuré
  • balsamvinäger
  • vatten
  • sambal oelek
  • flytande honung
  • salt
  • ägg
  • vetemjöl

Salsa de frijoles

Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Neutral olja
Spiskummin
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Vatten (Ägg)
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
2 tsk
Salt
1 krm

Tomatsallad

Lime
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Mynta
20 g
Salt
1 krm

Pankofriterad avokado

Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
Panko (Vete)
Avokado
1 st
Neutral olja

Tillbehör

Tortillabröd (Gluten)
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
¾ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 654 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Salsa de frijoles: Finhacka rödlök och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Fräs lök och vitlök ca 1 min. Tillsätt svarta bönor, spiskummin, tomatpuré, balsamvinäger, vatten, sambal oelek och honung. Låt koka ihop ca 2 min. Smaka av med salt.
  2. Tomatsallad: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Tärna tomat och finhacka rödlök. Grovhacka mynta. Blanda allt i en skål och krydda med salt. Klyfta den använda limen till servering.
  3. Pankofriterad avokado: Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Skala och skär avokado i 4 klyftor. Krydda klyftorna med lite salt. Vänd avokadon först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna eller wok. Fritera avokadobitarna tills de är frasiga och gyllenbruna. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  4. Värm tortillabröden. Halvera de friterade avokadobitarna. Servera tortillabröd med salsa de frijoles, tomatsallad, friterad avokado, matyoghurt och limeklyfta.