Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- gluten,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- tomatpuré
- balsamvinäger
- vatten
- sambal oelek
- flytande honung
- salt
- ägg
- vetemjöl
Salsa de frijoles
Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Neutral olja
Spiskummin
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Vatten (Ägg)
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
2 tsk
Salt
1 krm
Tomatsallad
Lime
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Mynta
20 g
Salt
1 krm
Pankofriterad avokado
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
Panko (Vete)
Avokado
1 st
Neutral olja
Tillbehör
Tortillabröd (Gluten)
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
¾ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 654 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 87 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Salsa de frijoles: Finhacka rödlök och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Fräs lök och vitlök ca 1 min. Tillsätt svarta bönor, spiskummin, tomatpuré, balsamvinäger, vatten, sambal oelek och honung. Låt koka ihop ca 2 min. Smaka av med salt.
- Tomatsallad: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Tärna tomat och finhacka rödlök. Grovhacka mynta. Blanda allt i en skål och krydda med salt. Klyfta den använda limen till servering.
- Pankofriterad avokado: Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Skala och skär avokado i 4 klyftor. Krydda klyftorna med lite salt. Vänd avokadon först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna eller wok. Fritera avokadobitarna tills de är frasiga och gyllenbruna. Låt rinna av på lite hushållspapper.
- Värm tortillabröden. Halvera de friterade avokadobitarna. Servera tortillabröd med salsa de frijoles, tomatsallad, friterad avokado, matyoghurt och limeklyfta.