Kimchibowl med ponzumarinerade räkor, sojamajonnäs, sesamfrön och gurka
20
Laktosfri

Kimchibowl med ponzumarinerade räkor, sojamajonnäs, sesamfrön och gurka

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • socker
  • salt

Ris

Jasminris
125 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Salt
1 krm

Ponzumarinerade räkor

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Ponzu (Sojabönor, Vete)
⅓ förp

Sojamajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk

Till servering

Gurka
1 st
Kimchi
1 burk
Ponzu (Sojabönor, Vete)
⅔ förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 647 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en liten skål. Blanda ner vinägerblandningen i det nykokta riset.
  3. Ponzumarinerade räkor: Häll av räkorna och lägg i en skål. Blanda med ponzusås.
  4. Sojamajonnäs: Blanda japansk soja och majonnäs i en skål.
  5. Till servering: Tärna gurka. Lägg upp kimchi och ponzusås i skålar.
  6. Lägg ris i botten på 2 tallrikar. Toppa med kimchi, ponzumarinerade räkor, gurka och sesamfrön. Servera med sojamajonnäs och resten av ponzusåsen.