20
Laktosfri
Kimchibowl med ponzumarinerade räkor, sojamajonnäs, sesamfrön och gurka
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Kräftdjur,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- socker
- salt
Ris
Jasminris
125 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Salt
1 krm
Ponzumarinerade räkor
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Ponzu (Sojabönor, Vete)
⅓ förp
Sojamajonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Till servering
Gurka
1 st
Kimchi
1 burk
Ponzu (Sojabönor, Vete)
⅔ förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 647 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en liten skål. Blanda ner vinägerblandningen i det nykokta riset.
- Ponzumarinerade räkor: Häll av räkorna och lägg i en skål. Blanda med ponzusås.
- Sojamajonnäs: Blanda japansk soja och majonnäs i en skål.
- Till servering: Tärna gurka. Lägg upp kimchi och ponzusås i skålar.
- Lägg ris i botten på 2 tallrikar. Toppa med kimchi, ponzumarinerade räkor, gurka och sesamfrön. Servera med sojamajonnäs och resten av ponzusåsen.