Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- vatten
- sambal oelek
- salt
- vitvinsvinäger
- flingsalt
Asiatisk kalkongryta
Neutral olja
Kalkonlårstek
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1½ dl
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Majsstärkelse
½ msk
Salt
2 krm
Sesamgurka
Gurka
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Flingsalt
1 krm
Tillbehör
Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 619 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva champinjoner. Skär kalkonlårstek i ca 2x2 cm stora bitar.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Asiatisk kalkongryta: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kalkonbitarna på hög värme, ca 4 min och krydda med salt. Sänk till medelvärme och stek schalottenlök, champinjoner och vitlök ca 3 min.
- Tillsätt vatten, soja- och ingefärssås, kinesisk soja och sambal oelek. Koka upp och sjud under lock ca 18 min, tills köttet är helt genomstekt.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta alla sesamfrön, ca 2 min.
- Sesamgurka: Skär gurka i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, hälften av de rostade sesamfröna och flingsalt.
- Asiatisk kalkongryta: Rör ner majsstärkelse i grytan (utblandat med lika delar vatten), låt grytan få ett uppkok. Smaka av med lite salt.
- Servera asiatisk kalkongryta med jasminris och sesamgurka. Toppa med resten av sesamfröna.