Asiatisk kalkongryta med champinjoner och sesamfrön
40
Laktosfri

Asiatisk kalkongryta med champinjoner och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • vatten
  • sambal oelek
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • flingsalt

Asiatisk kalkongryta

Neutral olja
Kalkonlårstek
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1½ dl
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Majsstärkelse
½ msk
Salt
2 krm

Sesamgurka

Gurka
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Flingsalt
1 krm

Tillbehör

Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 619 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva champinjoner. Skär kalkonlårstek i ca 2x2 cm stora bitar. 
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Asiatisk kalkongryta: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kalkonbitarna på hög värme, ca 4 min och krydda med salt. Sänk till medelvärme och stek schalottenlök, champinjoner och vitlök ca 3 min. 
  4. Tillsätt vatten, soja- och ingefärssås, kinesisk soja och sambal oelek. Koka upp och sjud under lock ca 18 min, tills köttet är helt genomstekt.
  5. Hetta upp en torr stekpanna och rosta alla sesamfrön, ca 2 min. 
  6. Sesamgurka: Skär gurka i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, hälften av de rostade sesamfröna och flingsalt.
  7. Asiatisk kalkongryta: Rör ner majsstärkelse i grytan (utblandat med lika delar vatten), låt grytan få ett uppkok. Smaka av med lite salt.
  8. Servera asiatisk kalkongryta med jasminris och sesamgurka. Toppa med resten av sesamfröna.