Gnocchipanna med belugalinser, grönkål och cocktailtomater
30
Löpefri

Gnocchipanna med belugalinser, grönkål och cocktailtomater

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Gnocchipanna

Belugalinser
125 g
Gnocchi (Vete)
500 g
Grönkålsmix
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Till servering

Cocktailtomater
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 739 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 118 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
  3. Brynt smör: Bryn smör på låg värme i en liten kastrull. Ta från värmen när smöret blivit gyllene och börjar dofta nötigt.
  4. Gnocchipanna: Hetta upp lite olivolja eller smör i en rymlig stekpanna och fräs grönkålsmix och pressad vitlök ca 2 min tills den är frasig. Lägg åt sidan på ett fat. Spara stekpannan.
  5. Hetta upp lite olivolja eller smör i den använda stekpannan och fräs väl avhälld gnocchi ca 4 min på hög värme, tills den fått fin färg och är krispig. 
  6. Halvera cocktailtomater. Blanda ner fräst grönkål och belugalinser i pannan med gnocchin. 
  7. Ringla brynt smör över gnocchipannan och toppa med cocktailtomater. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Servera direkt!