Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
Gnocchipanna
Belugalinser
125 g
Gnocchi (Vete)
500 g
Grönkålsmix
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Till servering
Cocktailtomater
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 739 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 118 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
- Brynt smör: Bryn smör på låg värme i en liten kastrull. Ta från värmen när smöret blivit gyllene och börjar dofta nötigt.
- Gnocchipanna: Hetta upp lite olivolja eller smör i en rymlig stekpanna och fräs grönkålsmix och pressad vitlök ca 2 min tills den är frasig. Lägg åt sidan på ett fat. Spara stekpannan.
- Hetta upp lite olivolja eller smör i den använda stekpannan och fräs väl avhälld gnocchi ca 4 min på hög värme, tills den fått fin färg och är krispig.
- Halvera cocktailtomater. Blanda ner fräst grönkål och belugalinser i pannan med gnocchin.
- Ringla brynt smör över gnocchipannan och toppa med cocktailtomater. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Servera direkt!