Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitlök
- flingsalt
Pastagratäng
Penne (Vete)
200 g
Arrabbiatasås
½ förp
Ricotta (Mjölk, Laktos)
½ förp
Babyspenat
30 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Olivolja
1 tsk
Till servering
Ruccola
30 g
Zucchinifräs
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 721 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka penne enligt anvisning på förpackningen (OBS. minska 3 min på den ordinarie koktiden).
- Förberedelser: Tärna zucchini. Finhacka vitlök.
- Pastagratäng: Lägg penne i en smord ugnsform och blanda med arrabiatasås, ricotta och babyspenat. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Bryt bitar av mozzarella och fördela jämnt över gratängen. Ringla över lite olivolja. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min, tills osten fått fin färg.
- Zucchinifräs: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs zucchini runt om ca 2 min på hög värme. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Smaka av med lite flingsalt.
- Servera pastagratäng toppad med ruccola och zucchinifräset.