Pastagratäng med ricotta, mozzarella och zucchini
30
Vegetariskt

Pastagratäng med ricotta, mozzarella och zucchini

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitlök
  • flingsalt

Pastagratäng

Penne (Vete)
200 g
Arrabbiatasås
½ förp
Ricotta (Mjölk, Laktos)
½ förp
Babyspenat
30 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Olivolja
1 tsk

Till servering

Ruccola
30 g

Zucchinifräs

Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 721 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka penne enligt anvisning på förpackningen (OBS. minska 3 min på den ordinarie koktiden).  
  3. Förberedelser: Tärna zucchini. Finhacka vitlök. 
  4. Pastagratäng: Lägg penne i en smord ugnsform och blanda med arrabiatasås, ricotta och babyspenat. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Bryt bitar av mozzarella och fördela jämnt över gratängen. Ringla över lite olivolja. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min, tills osten fått fin färg.
  5. Zucchinifräs: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs zucchini runt om ca 2 min på hög värme. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Smaka av med lite flingsalt. 
  6. Servera pastagratäng toppad med ruccola och zucchinifräset.