Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- socker
- vatten
Nötfärsbiffar
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja
Löksky
Gul lök
1 st
Olivolja
½ msk
Socker
½ tsk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Salt
Tillbehör
Småpotatis
450 g
Morötter
300 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 501 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Nötfärsbiffar: Blanda dijonsenap, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 6 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Spara pannan.
- Löksky: Skiva gul lök. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan och bryn löken med socker ca 3 min. Blanda vatten, kinesisk soja och majsstärkelse i en bunke. Tillsätt till pannan och sjud ca 6 min. Smaka av med lite salt.
- Tillbehör: Grovriv morötter och lägg upp i en skål. Hacka bladpersilja.
- Servera nötfärsbiffar med löksky, nykokt potatis och rårivna morötter. Toppa med persilja.