Nötfärsbiffar med löksky och kokt potatis
30
Laktosfri

Nötfärsbiffar med löksky och kokt potatis

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • socker
  • vatten

Nötfärsbiffar

Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja

Löksky

Gul lök
1 st
Olivolja
½ msk
Socker
½ tsk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Salt

Tillbehör

Småpotatis
450 g
Morötter
300 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 501 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.  
  3. Nötfärsbiffar: Blanda dijonsenap, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 6 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Spara pannan.
  5. Löksky: Skiva gul lök. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan och bryn löken med socker ca 3 min. Blanda vatten, kinesisk soja och majsstärkelse i en bunke. Tillsätt till pannan och sjud ca 6 min. Smaka av med lite salt.
  6. Tillbehör: Grovriv morötter och lägg upp i en skål. Hacka bladpersilja. 
  7. Servera nötfärsbiffar med löksky, nykokt potatis och rårivna morötter. Toppa med persilja.