Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- svartpeppar
- salt
Baconfräs
Tärnat bacon
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Äggblandning
Äggula (Ägg)
2 st
Riven parmesan (Mjölk)
12 g
Svartpeppar
Till servering
Tagliatelle (Vete)
180 g
Broccoli
1 st
Bladpersilja
20 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 701 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan de sista 2 min. Spara ½ dl av pastavattnet till punkt 4.
- Baconfräs: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp en stekpanna och fräs tärnat bacon i ca 3 min. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och låt rinna av. Torka ur den använda pannan och fräs löken ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och avrunnen bacon. Fräs ytterligare ca 1 min.
- Äggblandning: Lägg äggulor i en skål. Vispa ihop med riven parmesan och rikligt med nymald svartpeppar. Frys gärna in äggvitorna som blir över!
- Grovhacka bladpersilja. Häll av pastan och broccolin. Blanda med baconfräs, äggblandning och pastavatten i pastakastrullen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Strö över persilja.
- Servera pasta carbonara med riven parmesan och broccoli.