Pasta Carbonara med broccoli och parmesan
25
0,6 kg CO2e
Laktosfri

Pasta Carbonara med broccoli och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • svartpeppar
  • salt

Baconfräs

Tärnat bacon
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta

Äggblandning

Äggula (Ägg)
2 st
Riven parmesan (Mjölk)
12 g
Svartpeppar

Till servering

Tagliatelle (Vete)
180 g
Broccoli
1 st
Bladpersilja
20 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 701 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan de sista 2 min. Spara ½ dl av pastavattnet till punkt 4.
  2. Baconfräs: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp en stekpanna och fräs tärnat bacon i ca 3 min. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och låt rinna av. Torka ur den använda pannan och fräs löken ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och avrunnen bacon. Fräs ytterligare ca 1 min. 
  3. Äggblandning: Lägg äggulor i en skål. Vispa ihop med riven parmesan och rikligt med nymald svartpeppar. Frys gärna in äggvitorna som blir över!
  4. Grovhacka bladpersilja. Häll av pastan och broccolin. Blanda med baconfräs, äggblandning och pastavatten i pastakastrullen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Strö över persilja. 
  5. Servera pasta carbonara med riven parmesan och broccoli.