Tacos med nötfärs, salsa taqueria och rostad majs
15
3,9 kg CO2e

Tacos med nötfärs, salsa taqueria och rostad majs

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten

Tacofärs

Olivolja
Nötfärs
250 g
Tacokrydda
½ påse
Vatten
1 dl

Tillbehör

Majs
½ förp
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
65 g
Salsa taqueria
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tortillabröd (Gluten)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 688 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Rostad majs: Häll av och skölj majs i ett durkslag. Hetta upp en stekpanna och rosta majsen ca 2 min, tills den fått fin färg. Lägg upp i en liten skål.
  2. Tacofärs: Hetta upp lite olivolja i samma stekpanna och stek nötfärs ca 4 min. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt fräsa ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
  3. Tillbehör: Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg upp lök, tomat och mixsallad på ett salladsfat. Ställ fram salsa taqueria och matyoghurt.
  4. Fyll tortillabröd med tacofärs, grönsaker och stekt majs. Toppa med salsa och en klick yoghurt.