Stekt kycklingfilé med rostad potatis, tzatziki och fetaostsallad
35
1,0 kg CO2e
Utan gluten

Stekt kycklingfilé med rostad potatis, tzatziki och fetaostsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • rödvinsvinäger

Rostad potatis

Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tzatziki

Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Stekt kycklingfilé

Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk

Fetaostsallad

Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
1 tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 502 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 41 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
  3. Tzatziki: Grovriv gurka. Pressa ur lite av vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, olivolja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Stekt kycklingfilé: Krydda kycklingfilé med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen på plåten med potatis. Tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Fetaostsallad: Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Smula fetaost. Lägg allt på ett fat. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och rödvinsvinäger.
  6. Servera stekt kycklingfilé med rostad potatis, tzatziki och fetaostsallad.