Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Vårrullar: Finhacka gul lök. Skala och grovriv morötter. Skär tofu i små tärningar. Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok och woka lök, morötter, tofu, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min. Tillsätt japansk soja och sambal oelek. Fräs ytterligare ca 1 min. Ta från värmen och vänd ned babyspenat och limeskal.
Dela rullen med filodeg på mitten med en vass kniv (filodegen som blir över går bra att spara i frysen). Rulla ut och vik varje ark på mitten. Lägg ca ½ dl fyllning på varje ark. Vik in långsidorna mot mitten och rulla ihop till en rulle från kortsidan. Lägg med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och pensla med neutral olja. Grädda mitt i ugnen ca 18 min, tills de är frasiga och fått fin färg.
Jordnötssås: Finhacka gul lök. Grovhacka jordnötter. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och stek lök, pressad vitlök och chili flakes ca 2 min. Tillsätt jordnötter, vatten, japansk soja och socker. Sjud ca 3 min. Ta från värmen och tillsätt pressad saft från halva den använda limen. Mixa slätt.
Morotssallad: Skala och grovriv morötter. Grovhacka jordnötter och koriander. Lägg morötterna i en skål och blanda med pressad saft från resten av den använda limen och japansk soja. Toppa salladen med jordnötter och koriander.
Servera vårrullar med jordnötssås och morotssallad.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener