45
Pepparstekt fläskkotlett med svampsky, rostad jordärtskocka och potatispuré
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- kycklingbuljong
- mjölk
Rostad jordärtskocka
Jordärtskocka
250 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Oregano
20 g
Svampsky
Champinjoner
125 g
Smör (Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
¾ tsk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Pepparstekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ tsk
Olivolja
Potatispuré
Mospotatis
450 g
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Smör (Mjölk)
25 g
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 600 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Potatispuré: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Rostade jordärtskockor: Skala och dela jordärtskocka i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills jordärtskockan är mjuk.
- Svampsky: Skiva champinjoner. Hetta upp lite smör i en liten kastrull och bryn svampen med pressad vitlök ca 1 min. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner vatten, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min, tills såsen börjat tjockna.
- Pepparstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 portionsskivor. Krydda med salt och grovmald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet på medelvärme ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Potatispuré: Värm mjölk och smör i en skål i mikrovågsugnen eller i en liten kastrull. Häll av potatisen. Krossa potatisen och blanda ner mjölkblandningen. Vispa till en puré med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt.
- Plocka blad från oreganon och blanda med rostad jordärtskocka. Servera pepparstekt fläskkotlett med potatispuré, svampsky och rostad jordärtskocka.