Mexican pork: Strimla fläskkotlett och lägg i en bunke. Blanda med pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, tomatpuré, socker, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Ställ åt sidan.
Gurksalsa: Tärna gurka fint och lägg i en skål. Blanda med socker, vitvinsvinäger, sambal oelek (valfritt), olivolja och salt.
Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och salt.
Tillbehör: Tärna tomat. Lägg upp tärnad tomat och mixsallad i skålar.
Mexican pork: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fläskköttet på hög värme ca 2 min. Sänk värmen och tillsätt vatten. Sjud ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Fyll tortillabröd med mexican pork och grönsaker. Servera med gurksalsa och vitlöksyoghurt.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener