Mexican pork tacos med gurksalsa och vitlöksyoghurt
25

Mexican pork tacos med gurksalsa och vitlöksyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • tomatpuré
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • sambal oelek

Mexican pork

Fläskkotlett
300 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Vatten
½ dl

Gurksalsa

Gurka
½ st
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm

Vitlöksyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm

Tillbehör

Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 598 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Mexican pork: Strimla fläskkotlett och lägg i en bunke. Blanda med pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, tomatpuré, socker, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Ställ åt sidan.
  2. Gurksalsa: Tärna gurka fint och lägg i en skål. Blanda med socker, vitvinsvinäger, sambal oelek (valfritt), olivolja och salt.
  3. Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och salt.
  4. Tillbehör: Tärna tomat. Lägg upp tärnad tomat och mixsallad i skålar.
  5. Mexican pork: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fläskköttet på hög värme ca 2 min. Sänk värmen och tillsätt vatten. Sjud ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Fyll tortillabröd med mexican pork och grönsaker. Servera med gurksalsa och vitlöksyoghurt.