Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vitlök
- vetemjöl
- mjölk
- köttbuljong
Ugnsrostad potatis
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Stekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
½ msk
Timjansås
Smör (Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Torkad timjan
½ tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Köttbuljong
¼ tärning
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tillbehör
Morötter
300 g
Rött äpple
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 569 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostad potatis: Halvera småpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
- Stekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp köttet på ett fat och täck med en tallrik eller ugnsfolie till servering. Spara pannan.
- Timjansås: Tillsätt lite smör till den använda stekpannan. Pressa ner vitlök. Pudra vetemjöl över pannan och vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt torkad timjan, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Sjud ca 5 min, ta pannan från värmen och rör ner matyoghurt.
- Tillbehör: Skala och skär morötter i stavar och klyfta äpple. Lägg upp i skålar.
- Servera stekt fläskkotlett med timjansås, ugnsrostad potatis, morotsstavar och äpple.