Marockansk nötfärsgryta med rostad mandel och mynta
30

Marockansk nötfärsgryta med rostad mandel och mynta

Gör så här


Ingredienser

Allergener

Selleri, Sojabönor, Vete, Mjölk, Nötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
olivolja, salt, svartpeppar, vitlök, tomatpuré, flytande honung, vitvinsvinäger, sambal oelek, vatten, köttbuljong,

Nötfärsgryta


  • morötter
    300 g

  • gul lök
    1 st

  • nötfärs
    250 g

  • spiskummin
    1 msk

  • salt
    1 krm

  • vitlök
    2 klyfta

  • tomatpuré
    2 msk

  • flytande honung
    1 msk

  • vitvinsvinäger
    ½ msk

  • sambal oelek
    1 tsk

  • kinesisk soja
    1 tsk

  • vatten
    2 dl

  • köttbuljong
    ½ tärning

Till servering


  • bulgur
    125 g

  • mandelspån
    25 g

  • matyoghurt
    1 dl

  • mynta
    10 g
Näringsvärde per portion
Energi  
730 kCal
Fett 
29 g
Kolhydrater  
78 g
Protein 
40 g