Marockansk nötfärsgryta med rostad mandel och mynta
30

Marockansk nötfärsgryta med rostad mandel och mynta

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • tomatpuré
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
  • sambal oelek
  • vatten

Nötfärsgryta

Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Spiskummin
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Flytande honung
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Sambal oelek
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ tärning

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mynta
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 722 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skala och skär morötter i sneda skivor. Klyfta gul lök tunt.
  3. Hetta upp en torr stekpanna. Rosta mandelspån ca 2 min. Rör så att de inte bränner. Häll över på ett fat.
  4. Nötfärsgryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. 
  5. Rör ner tomatpuré, honung, vitvinsvinäger, sambal oelek (efter smak), kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong i grytan. Sjud under lock ca 8 min, tills färsen är helt genomstekt.
  6. Servera marockansk nötfärsgryta med nykokt bulgur och en klick matyoghurt. Toppa med rostad mandel och mynta!