Asiatisk ingefärskyckling med cashewnötter och koriander
35

Asiatisk ingefärskyckling med cashewnötter och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • sambal oelek
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • flytande honung

Ingefärskyckling

Ingefära
½ bit
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Neutral olja
1 tsk
Minutfilé
330 g
Salt
Svartpeppar
Fänkål
½ st

Asiatisk coleslaw

Ingefära
½ bit
Koriander
10 g
Vitkål
250 g
Morot
1 st
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Svartpeppar

Cashewnötsströssel

Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Smör (Mjölk)
Flytande honung
1 tsk

Till servering

Koriander
10 g
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 715 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Skala och finriv all ingefära, lägg undan hälften till punkt 2 och resten till punkt 4. Grovhacka all koriander, lägg undan hälften till punkt 4 och resten till servering. Finstrimla fänkål. 
  2. Ingefärskyckling: Blanda pressad saft citronen, riven ingefära, pressad vitlök, sambal oelek, japansk soja och neutral olja i en bunke. Lägg ner minutfilé och låt marinera ca 10 min.
  3. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Asiatisk coleslaw: Strimla vitkål. Grovriv morot. Blanda strimlad vitkål och riven morot med salt i en bunke. Rör ner vitvinsvinäger, dijonsenap, sambal oelek, riven ingefära, hackad koriander och matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Cashewnötsströssel: Grovhacka cashewnötter. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs nötterna med flytande honung ca 3 min. Lägg upp på en tallrik. Torka ur och spara stekpannan.
  6. Ingefärskyckling: Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Avsluta med att fräsa strimlad fänkål ca 3 min.
  7. Skiva upp kycklingen. Servera ingefärskyckling med jasminris, asiatisk coleslaw, fräst fänkål och cashewnötsströssel. Toppa med koriander.