Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- sambal oelek
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- smör
- flytande honung
Ingefärskyckling
Ingefära
½ bit
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Neutral olja
1 tsk
Minutfilé
330 g
Salt
Svartpeppar
Fänkål
½ st
Asiatisk coleslaw
Ingefära
½ bit
Koriander
10 g
Vitkål
250 g
Morot
1 st
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Svartpeppar
Cashewnötsströssel
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Smör (Mjölk)
Flytande honung
1 tsk
Till servering
Koriander
10 g
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 715 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Skala och finriv all ingefära, lägg undan hälften till punkt 2 och resten till punkt 4. Grovhacka all koriander, lägg undan hälften till punkt 4 och resten till servering. Finstrimla fänkål.
- Ingefärskyckling: Blanda pressad saft citronen, riven ingefära, pressad vitlök, sambal oelek, japansk soja och neutral olja i en bunke. Lägg ner minutfilé och låt marinera ca 10 min.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Asiatisk coleslaw: Strimla vitkål. Grovriv morot. Blanda strimlad vitkål och riven morot med salt i en bunke. Rör ner vitvinsvinäger, dijonsenap, sambal oelek, riven ingefära, hackad koriander och matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Cashewnötsströssel: Grovhacka cashewnötter. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs nötterna med flytande honung ca 3 min. Lägg upp på en tallrik. Torka ur och spara stekpannan.
- Ingefärskyckling: Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Avsluta med att fräsa strimlad fänkål ca 3 min.
- Skiva upp kycklingen. Servera ingefärskyckling med jasminris, asiatisk coleslaw, fräst fänkål och cashewnötsströssel. Toppa med koriander.