Förberedelser: Skala och finriv all ingefära, lägg undan hälften till punkt 2 och resten till punkt 4. Grovhacka all koriander, lägg undan hälften till punkt 4 och resten till servering. Finstrimla fänkål.
Ingefärskyckling: Blanda pressad saft citronen, riven ingefära, pressad vitlök, sambal oelek, japansk soja och neutral olja i en bunke. Lägg ner minutfilé och låt marinera ca 10 min.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Asiatisk coleslaw: Strimla vitkål. Grovriv morot. Blanda strimlad vitkål och riven morot med salt i en bunke. Rör ner vitvinsvinäger, dijonsenap, sambal oelek, riven ingefära, hackad koriander och matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Cashewnötsströssel: Grovhacka cashewnötter. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs nötterna med flytande honung ca 3 min. Lägg upp på en tallrik. Torka ur och spara stekpannan.
Ingefärskyckling: Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Avsluta med att fräsa strimlad fänkål ca 3 min.
Skiva upp kycklingen. Servera ingefärskyckling med jasminris, asiatisk coleslaw, fräst fänkål och cashewnötsströssel. Toppa med koriander.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener