Gräddig salviakyckling med frasig gnocchi och ruccola
30

Gräddig salviakyckling med frasig gnocchi och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • smör

Gräddig salviakyckling

Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Minutfilé
330 g
Torkad salvia
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk

Frasig gnocchi

Potatisgnocchi (Vete)
½ förp
Smör (Mjölk)
½ msk
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Till servering

Ruccola
65 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 656 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Frasig gnocchi: Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
  2. Förberedelser: Skär bort roten på fänkålen och skiva den tunt. Skiva bananschalottenlök. Skär minutfilé i mindre bitar. Krydda med torkad salvia, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  3. Gräddig salviakyckling: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs kycklingen på hög värme ca 3 min, lägg över på ett fat. Spara grytan och sänk till medelvärme. 
  4. Fräs fänkål och lök ca 3 min i den använda grytan. Pudra över vetemjöl. Vispa ner grädde, mjölk, smulad kycklingbuljong och dijonsenap. Sjud ca 3 min. Lägg ner den stekta kycklingen och sjud ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Frasig gnocchi: Hetta upp smör och lite olivolja i en stekpanna. Fräs väl avhälld gnocchi ca 4 min på hög värme, tills den fått fin färg och är krispig. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera gräddig salviakyckling med nystekt gnocchi och ruccola.