Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
- smör
Gräddig salviakyckling
Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Minutfilé
330 g
Torkad salvia
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Frasig gnocchi
Potatisgnocchi (Vete)
½ förp
Smör (Mjölk)
½ msk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Till servering
Ruccola
65 g
Näringsvärde per portion
- Energi 656 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 53 g
- Protein 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Frasig gnocchi: Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
- Förberedelser: Skär bort roten på fänkålen och skiva den tunt. Skiva bananschalottenlök. Skär minutfilé i mindre bitar. Krydda med torkad salvia, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Gräddig salviakyckling: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs kycklingen på hög värme ca 3 min, lägg över på ett fat. Spara grytan och sänk till medelvärme.
- Fräs fänkål och lök ca 3 min i den använda grytan. Pudra över vetemjöl. Vispa ner grädde, mjölk, smulad kycklingbuljong och dijonsenap. Sjud ca 3 min. Lägg ner den stekta kycklingen och sjud ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Frasig gnocchi: Hetta upp smör och lite olivolja i en stekpanna. Fräs väl avhälld gnocchi ca 4 min på hög värme, tills den fått fin färg och är krispig. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera gräddig salviakyckling med nystekt gnocchi och ruccola.