Kycklingcurry med kokosmjölk och lime
30
Utan gluten
Laktosfri

Kycklingcurry med kokosmjölk och lime

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • vitlök
    • salt
    • vatten
    • vitvinsvinäger
    • kycklingbuljong

    Kycklingcurry

    Lime
    1 st
    Gul lök
    1 st
    Tomat
    1 st
    Kycklingfilé
    300 g
    Neutral olja
    Curry
    ½ msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Salt
    2 krm
    Kokosmjölk
    1 förp
    Vatten
    ½ dl
    Vitvinsvinäger
    ½ msk
    Kycklingbuljong
    1 tärning
    Babyspenat
    30 g

    Till servering

    Basmatiris
    125 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 654 kcal
    • Fett 26 g
    • Kolhydrater 61 g
    • Protein 44 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Förberedelser: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet från halva. Klyfta gul lök och tomat.
    3. Kycklingcurry: Strimla kycklingfilé. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, tomat och curry ca 2 min. Tillsätt den strimlade kycklingen, pressad vitlök och salt. Stek ytterligare ca 3 min.
    4. Rör ner pressad saft från hela limen, kokosmjölk, vatten, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
    5. Vänd ner babyspenat och strö det rivna limeskalet över grytan. Servera med nykokt basmatiris.