Citrongratinerad torsk med grönsaker och kokt potatis
30
Utan gluten

Citrongratinerad torsk med grönsaker och kokt potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • blötdjur

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Citrongratinerad torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citronsås (Mjölk, Fisk, Blötdjur, Laktos)
1 förp

Sallad

Gurka
1 st
Mixsallad
30 g
Cocktailtomater
250 g

Till servering

Småpotatis
450 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Citron
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 542 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda salladen med lite olivolja, balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Blanda avhälld potatis med lite smör vid servering.
  3. Citrongratinerad torsk: Lägg torskfilé i en smord ugnsform (använd en trång form så att fisken täcks med såsen). Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Häll över citronsås så det täcker fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills den är klar.
  4. Sallad: Skär gurka i mindre bitar. Lägg gurka, mixsallad och cocktailtomater i en salladsskål (se tips!), eller i separata skålar. 
  5. Har du tid? Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet (toppa fisken med citronskalet). Klyfta citronen. 
  6. Servera citrongratinerad torsk med kokt potatis, sallad och citronklyfta.