Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- blötdjur
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
Citrongratinerad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citronsås (Mjölk, Fisk, Blötdjur, Laktos)
1 förp
Sallad
Gurka
1 st
Mixsallad
30 g
Cocktailtomater
250 g
Till servering
Småpotatis
450 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Citron
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 542 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Blanda salladen med lite olivolja, balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Blanda avhälld potatis med lite smör vid servering.
- Citrongratinerad torsk: Lägg torskfilé i en smord ugnsform (använd en trång form så att fisken täcks med såsen). Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Häll över citronsås så det täcker fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills den är klar.
- Sallad: Skär gurka i mindre bitar. Lägg gurka, mixsallad och cocktailtomater i en salladsskål (se tips!), eller i separata skålar.
- Har du tid? Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet (toppa fisken med citronskalet). Klyfta citronen.
- Servera citrongratinerad torsk med kokt potatis, sallad och citronklyfta.