Sesamstekt lax med asiatisk gurksallad och kall limesås
25
1,1 kg CO2e
Utan gluten

Sesamstekt lax med asiatisk gurksallad och kall limesås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vitlök
  • socker
  • neutral olja
  • svartpeppar

Limesås

Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Vitlök
½ klyfta

Asiatisk gurksallad

Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½ st
Koriander
20 g
Socker
½ tsk
Salt
Vitlök
½ klyfta
Neutral olja
1 tsk
Svartpeppar

Sesamstekt lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Neutral olja

Till servering

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 621 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Limesås: Skölj limen i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, salt och pressad vitlök.
  3. Asiatisk gurksallad: Halvera gurka på längden. Skär tjocka skivor på snedden. Finhacka bananschalottenlök. Skiva röd chili tunt. Grovhacka koriander. Lägg gurka, lök och chili efter smak i en skål. Blanda ner socker, lite salt, pressad saft från hela den använda limen, pressad vitlök, neutral olja och nymald svartpeppar. Vänd ner koriander vid servering.
  4. Sesamstekt lax: Skär bort skinnet från laxfilén och skär den i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Vänd fisken i sesamfrön. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek laxen ca 5 min, vänd fisken efter halva tiden.
  5. Servera sesamstekt lax med asiatisk gurksallad, limesås och jasminris.