Ugnsbakad torsk med sötsyrlig citronsås
30

Ugnsbakad torsk med sötsyrlig citronsås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • flytande honung

Ugnsbakad torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar

Citronsås

Citron
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vatten
½ dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Småpotatis
450 g
Broccoli
1 st
Morötter
150 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 594 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Tillbehör: Koka småpotatis i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka broccolin med potatisen de sista 3 min. 
  3. Ugnsbakad torsk: Lägg torskfilé i en ugnsform. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, tills fisken är klar.
  4. Tillbehör: Skala och grovriv morötter. Lägg upp morötterna i en skål. 
  5. Citronsås: Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), vatten, crème fraiche, smulad kycklingbuljong, rivet citronskal och flytande honung. Sjud ca 4 min. Pressa ner ca ½ msk saft från den använda citronen precis innan servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Klyfta resten av den använda citronen. Servera ugnsbakad torsk med citronsås, nykokt småpotatis, broccoli, rivna morötter och citronklyfta.