Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- vatten
- kycklingbuljong
- flytande honung
Ugnsbakad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Citronsås
Citron
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vatten
½ dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Småpotatis
450 g
Broccoli
1 st
Morötter
150 g
Näringsvärde per portion
- Energi 594 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Tillbehör: Koka småpotatis i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka broccolin med potatisen de sista 3 min.
- Ugnsbakad torsk: Lägg torskfilé i en ugnsform. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, tills fisken är klar.
- Tillbehör: Skala och grovriv morötter. Lägg upp morötterna i en skål.
- Citronsås: Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), vatten, crème fraiche, smulad kycklingbuljong, rivet citronskal och flytande honung. Sjud ca 4 min. Pressa ner ca ½ msk saft från den använda citronen precis innan servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Klyfta resten av den använda citronen. Servera ugnsbakad torsk med citronsås, nykokt småpotatis, broccoli, rivna morötter och citronklyfta.