Bön- och baconchili med färsk koriander, majs och surdegsbaguette
30
Laktosfri

Bön- och baconchili med färsk koriander, majs och surdegsbaguette

Ingredienser

Allergener
  • Korn,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • salt

Bön- och baconchili

Gul paprika
1 st
Tärnat bacon
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Svarta bönor
1 förp

Grönsaker

Tomat
1 st
Koriander
20 g
Majs
1 förp

Till servering

Surdegsbaguette (Korn, Vete)
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 708 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 95 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Baka surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Tärna gul paprika.
  3. Bön- och baconchili: Fräs tärnat bacon i en stekgryta utan fett ca 2 min. Tillsätt paprika och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner Linas tre kryddor, tomatpuré, krossade tomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 8 min. Häll av och skölj svarta bönor. Blanda ner i grytan. Smaka av med salt.
  4. Grönsaker: Tärna tomat och grovhacka koriander. Lägg tomat, koriander och majs i separata skålar.
  5. Servera bön- och baconchili med grönsaker och surdegsbaguette.