30
Laktosfri
Bön- och baconchili med färsk koriander, majs och surdegsbaguette
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Korn,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- tomatpuré
- vatten
- kycklingbuljong
- salt
Bön- och baconchili
Gul paprika
1 st
Tärnat bacon
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Svarta bönor
1 förp
Grönsaker
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Majs
1 förp
Till servering
Surdegsbaguette (Korn, Vete)
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 708 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 95 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Baka surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Tärna gul paprika.
- Bön- och baconchili: Fräs tärnat bacon i en stekgryta utan fett ca 2 min. Tillsätt paprika och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner Linas tre kryddor, tomatpuré, krossade tomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 8 min. Häll av och skölj svarta bönor. Blanda ner i grytan. Smaka av med salt.
- Grönsaker: Tärna tomat och grovhacka koriander. Lägg tomat, koriander och majs i separata skålar.
- Servera bön- och baconchili med grönsaker och surdegsbaguette.