Texmex gryta med nötfärs, paprika, majs och basmatiris
30
Utan gluten
Laktosfri

Texmex gryta med nötfärs, paprika, majs och basmatiris

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • olivolja
    • vitlök
    • vatten
    • tomatpuré
    • kycklingbuljong
    • salt
    • svartpeppar

    Texmex gryta

    Olivolja
    Nötfärs
    250 g
    Röd paprika
    1 st
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Chipotlekrydda
    ½-1 tsk
    Vatten
    1½ dl
    Majs
    1 förp
    Tomatpuré
    3 msk
    Kycklingbuljong
    1 tärning
    Spiskummin
    ½ msk
    Salt
    2 krm
    Svartpeppar

    Tillbehör

    Basmatiris
    125 g
    Mixsallad
    30 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 571 kcal
    • Fett 20 g
    • Kolhydrater 65 g
    • Protein 33 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Förberedelser: Hacka schalottenlök. Skär röd paprika i mindre bitar. Häll av majs. 
    3. Texmex gryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs ca 4 min. Tillsätt lite olivolja, röd paprika, schalottenlök, pressad vitlök och chipotlekrydda, fräs ytterligare ca 2 min. 
    4. Blanda ner vatten, majs, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och extra chipotlekrydda för mer hetta.
    5. Servera texmex gryta med mixsallad och basmatiris.