30
Utan gluten
Laktosfri
Texmex gryta med nötfärs, paprika, majs och basmatiris
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- vatten
- tomatpuré
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Texmex gryta
Olivolja
Nötfärs
250 g
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chipotlekrydda
½-1 tsk
Vatten
1½ dl
Majs
1 förp
Tomatpuré
3 msk
Kycklingbuljong
1 tärning
Spiskummin
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 571 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Hacka schalottenlök. Skär röd paprika i mindre bitar. Häll av majs.
- Texmex gryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs ca 4 min. Tillsätt lite olivolja, röd paprika, schalottenlök, pressad vitlök och chipotlekrydda, fräs ytterligare ca 2 min.
- Blanda ner vatten, majs, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och extra chipotlekrydda för mer hetta.
- Servera texmex gryta med mixsallad och basmatiris.