Tips från kocken: Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart kycklingen på sidan utan glöd, under lock.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Vill ni grilla, tänd grillen.
Rotfrukter: Skala morötter och skär i ca 3 cm tjocka stubbar. Koka potatis och morot ca 15 min i lättsaltat vatten. Häll av och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krossa potatis och morot lite med en potatisstöt. Ringla över lite olivolja och krydda med flingsalt. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, tills rotfrukterna fått fin färg.
Choronsmör: Finhacka schalottenlök. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs löken ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca ½ min. Tillsätt rödvinsvinäger och torkad dragon, låt vätskan koka bort. Lägg över i en skål och låt svalna. Blanda ihop lökfräset med rumstempererat smör. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grillad kyckling: Krydda kycklinglårfilé med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek kycklingen ca 2 min per sida. Tillaga klart på indirekt värme (se tips) på grillen eller lägg över i en ugnsform och laga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Mâchesallad: Blanda olivolja, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Finhacka schalottenlök och tärna tomat. Blanda ner i salladsskålen tillsammans med mâchesallad.
Servera grillad kyckling med choronsmör, rostade rotfrukter och mâchesallad.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener