Grillad kyckling med choronsmör, mâchesallad och smashad potatis
30-40
Utan gluten

Grillad kyckling med choronsmör, mâchesallad och smashad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • rödvinsvinäger
  • smör
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • flingsalt

Grillad kyckling

Kycklinglårfilé
350 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Choronsmör

Bananschalottenlök
½ st
Tomatpuré
½ msk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Smör (Mjölk)
25 g
Salt
1 krm
Svartpeppar

Rotfrukter

Morötter
300 g
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flingsalt

Mâchesallad

Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
½ st
Tomat
1 st
Mâchesallad
65 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 562 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 47 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rotfrukter: Skala morötter och skär i ca 3 cm tjocka stubbar. Koka potatis och morot ca 15 min i lättsaltat vatten. Häll av och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krossa potatis och morot lite med en potatisstöt. Ringla över lite olivolja och krydda med flingsalt. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, tills rotfrukterna fått fin färg.
  3. Choronsmör: Finhacka schalottenlök. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs löken ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca ½ min. Tillsätt rödvinsvinäger och torkad dragon, låt vätskan koka bort. Lägg över i en skål och låt svalna. Blanda ihop lökfräset med rumstempererat smör. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Grillad kyckling: Krydda kycklinglårfilé med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och laga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Mâchesallad: Blanda olivolja, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Finhacka schalottenlök och tärna tomat. Blanda ner i salladsskålen tillsammans med mâchesallad.
  6. Servera grillad kyckling med choronsmör, rostade rotfrukter och mâchesallad.