Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- kycklingbuljong
Pastasås
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vatten
1 dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Kycklingbuljong
1 tärning
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Tomatsallad
Tomat
2 st
Oregano
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 838 kcal
- Fett 38 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelser: Finhacka schalottenlök och vitlök. Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften från citronen (ca ½ msk).
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Pastasås: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kalkonfärs ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt löken och vitlöken, stek ytterligare ca 2 min. Rör ner vatten, crème fraiche, torkad dragon, smulad kycklingbuljong, citronskal och citronsaft. Koka upp och sjud ca 3 min.
- Tomatsallad: Skär tomat i mindre bitar och lägg i en skål. Plocka oregano. Blanda lite med tomaterna och spara resten till serveringen.
- Häll av pastan och blanda med pastasåsen, det går självklart bra att servera sås och pasta var för sig. Strö resten av oreganon över kalkonpastan och servera med tomatsallad.