Krämig kalkonpasta med citron och färsk oregano
30

Krämig kalkonpasta med citron och färsk oregano

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • kycklingbuljong

Pastasås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vatten
1 dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Kycklingbuljong
1 tärning

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Tomatsallad

Tomat
2 st
Oregano
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 838 kcal
  • Fett 38 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelser: Finhacka schalottenlök och vitlök. Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften från citronen (ca ½ msk).
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Pastasås: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kalkonfärs ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt löken och vitlöken, stek ytterligare ca 2 min. Rör ner vatten, crème fraiche, torkad dragon, smulad kycklingbuljong, citronskal och citronsaft. Koka upp och sjud ca 3 min. 
  5. Tomatsallad: Skär tomat i mindre bitar och lägg i en skål. Plocka oregano. Blanda lite med tomaterna och spara resten till serveringen.
  6. Häll av pastan och blanda med pastasåsen, det går självklart bra att servera sås och pasta var för sig. Strö resten av oreganon över kalkonpastan och servera med tomatsallad.