Huli huli pork med pommes frites, vitlöksstekt broccoli och limesmör
40
Utan gluten

Huli huli pork med pommes frites, vitlöksstekt broccoli och limesmör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ketchup
  • flytande honung
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • salt
  • smör
  • svartpeppar

Huli huli pork

Ingefära
½ bit
Ketchup
2 msk
Flytande honung
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
2 tsk

Pommes frites

Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk

Limesmör

Lime
1 st
Smör (Mjölk)
25 g
Salt
1 krm
Svartpeppar

Vitlöksstekt broccoli

Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 tsk
Salt
Limesaft
Näringsvärde per portion
  • Energi 657 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 62 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Huli huli pork: Skala och finriv ingefära. Lägg i en bunke och blanda ner ketchup, honung, japansk soja, rödvinsvinäger och pressad vitlök. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor och lägg ner i marinaden.
  3. Pommes frites: Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg. Rör om efter halva tiden.
  4. Limesmör: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Mosa ihop smör, limeskal, salt och nymald svartpeppar i en skål. Lägg undan resten av limen till punkt 8. 
  5. Vitlöksstekt broccoli: Skär broccoli i mindre bitar. Skiva stammen tunt. Skiva rödlök och vitlök. 
  6. Huli huli pork: Lyft upp fläskkotletterna ur marinaden och torka av lätt med papper. Lägg över marinaden i en kastrull och koka ihop ca 2 min, till en tjock glaze. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 7 min, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd köttet flera gånger under tillagningen.
  7. Lägg över köttet på en tallrik och häll över glazen. Låt vila ca 5 min. Diska ur stekpannan och ställ tillbaka på spisen.
  8. Vitlöksstekt broccoli: Hetta upp olivolja i den använda stekpannan och stek broccoli, rödlök, vitlök och salt ca 2 min. Pressa över saft från den använda limen.
  9. Servera huli huli pork med en klick limesmör, pommes frites och vitlöksstekt broccoli.