Italiensk fläskkotlett med salvia, citron, tomatsallad och bulgur
30
Laktosfri

Italiensk fläskkotlett med salvia, citron, tomatsallad och bulgur

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • socker
  • balsamvinäger
  • flingsalt

Salviastekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Tomatsås

Olivolja
½ msk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
1 tsk
Svartpeppar
Salt

Tomatsallad

Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Balsamvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Flingsalt
Svartpeppar

Tillbehör

Bulgur (Vete)
125 g
Citron
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 531 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Hacka schalottenlök. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta citronen. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. 
  3. Salviastekt fläskkotlett: Krydda fläskkotlett runt om med salt, torkad salvia och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg på en tallrik och spara stekpannan. 
  4. Tomatsås: Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Fräs schalottenlök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, smulad kycklingbuljong, socker och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min.
  5. Tomatsallad: Klyfta tomat och lägg i en salladsskål. Blanda med ruccola, balsamvinäger, olivolja, flingsalt och lite nymald svartpeppar.
  6. Lägg stekt fläskkotlett i stekpannan med tomatsåsen. Låt allt bli varmt ca 2 min. Smaka av såsen med lite salt. 
  7. Servera salviastekt fläskkotlett i tomatsås med tomatsallad, bulgur och citronklyfta. Toppa med lite citronskal.