40
Laktosfri
Bouillabaisse - fransk fisksoppa med vitt vin, saffran och surdegsbaguette
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- korn,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- tomatpuré
- kycklingbuljong
Aioli
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Bouillabaisse
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Fänkål
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Saffran
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Vitt matlagningsvin (Svaveldioxid)
2 dl
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 tärning
Svartpeppar
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
Till servering
Surdegsbaguette (Korn, Vete)
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 719 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Aioli: Lägg majonnäs i en liten skål och blanda ner pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
- Förberedelse Bouillabaisse: Finhacka gul lök och vitlök. Tärna fänkål (ca 1x1 cm). Plocka bladen från bladpersiljan. Grovstrimla bladen och finhacka stjälkarna.
- Bouillabaisse: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, fänkål, persiljestjälkar och torkad timjan ca 3 min. Rör ner saffran, tomatpuré, vitt vin, konserverade körsbärstomater, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 10 min under lock.
- Baka surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
- Skär torskfilé i grytbitar och krydda med lite salt. Vänd ner i grytan och sjud ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Toppa bouillabaisse med grovstrimlad persilja. Servera med en klick aioli och nygräddad surdegsbaguette.