Bouillabaisse - fransk fisksoppa med vitt vin, saffran och surdegsbaguette
40
Laktosfri

Bouillabaisse - fransk fisksoppa med vitt vin, saffran och surdegsbaguette

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • korn,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • tomatpuré
  • kycklingbuljong

Aioli

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar

Bouillabaisse

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Fänkål
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Saffran
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Vitt matlagningsvin (Svaveldioxid)
2 dl
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 tärning
Svartpeppar
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt

Till servering

Surdegsbaguette (Korn, Vete)
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 719 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
  2. Aioli: Lägg majonnäs i en liten skål och blanda ner pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
  3. Förberedelse Bouillabaisse: Finhacka gul lök och vitlök. Tärna fänkål (ca 1x1 cm). Plocka bladen från bladpersiljan. Grovstrimla bladen och finhacka stjälkarna. 
  4. Bouillabaisse: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, fänkål, persiljestjälkar och torkad timjan ca 3 min. Rör ner saffran, tomatpuré, vitt vin, konserverade körsbärstomater, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 10 min under lock.
  5. Baka surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skär torskfilé i grytbitar och krydda med lite salt. Vänd ner i grytan och sjud ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Toppa bouillabaisse med grovstrimlad persilja. Servera med en klick aioli och nygräddad surdegsbaguette.